Psychotherapie Utrecht

Maak een afspraak

Psychotherapie in Utrecht

Op zoek naar een goede coach in Psychotherapie Utrecht?

Psychotherapie kan helpen als je steeds vast loopt in dezelfde patronen. Deze patronen zijn deels bewust en deels onbewust en vragen tijd om ontdekt te worden. In mijn praktijk kan je eenvoudig terecht voor psychotherapie in de regio Utrecht.

Psychotherapie behoort tot inzicht gevende psychotherapieën. Het is een vorm van therapie die ingaat op gevoelsmatige problemen in het dagelijks leven. De therapie beoogt het contact met je zelf en een ander te verbeteren. In dit contact kunnen allerlei lastige gevoelens een rol spelen zoals angst en schaamte. Je kunt leren deze gevoelens te gaan verdragen. Als je niet langer bezig bent om deze lastige gevoelens te vermijden, kun jij je meer ontspannen.

De voordelen van Psychotherapie Utrecht:

In een omgeving waarin de druk soms hoog kan zijn, biedt psychotherapie een belangrijke uitlaatklep voor individuen die op zoek zijn naar evenwicht en welzijn. Enkele voordelen van psychotherapie in Utrecht zijn:

Persoonlijke Begeleiding
Psychotherapie biedt individuele begeleiding en ondersteuning op maat. Je krijgt de kans om te werken aan jouw specifieke behoeften, doelen en uitdagingen.

Emotioneel Welzijn
Psychotherapie helpt je om emoties te begrijpen, beheren en verwerken. Dit kan leiden tot een groter gevoel van emotioneel welzijn en veerkracht.

Zelfontplooiing
Het proces van psychotherapie bevordert zelfontplooiing en persoonlijke groei. Je kunt leren omgaan met problemen, obstakels overwinnen en een rijker, bevredigender leven leiden.

Ook geholpen worden?
Neem dan contact op voor Psychotherapie Utrecht.

 

Praktijk Osimo is aangesloten bij diverse beroepsvereniging voor therapeuten o.a. De Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT), RBCZ, SCAG, NVECP.

Man-in-het-bos-Osimo-psychotherapie-header-size

Start met een oriëntatiegesprek

Tijdens een oriëntatiegesprek kun jij vragen wat je wilt weten. Een oriëntatiegesprek heeft ook als doel na te gaan of therapie een goede manier is om je klachten te verhelpen. De therapeut zal trachten je zo goed mogelijk te begrijpen.

Maak een afspraak

Je kunt in de praktijk terecht voor

Counseling

Universele basisbehoeften (competentie, verbondenheid en autonomie) zijn een goed uitgangspunt voor counseling.

Psychotherapie

In cliëntgerichte psychotherapie is het uitgangspunt dat de mens zelf in staat is, zijn problemen op te lossen.

Relatietherapie

Relatietherapie gaat het over vastlopen van interacties. De therapie helpt patronen te doorbreken en meer begrip te ontwikkelen.